Connect with us

Драгана Мићаловић

Личност месеца

Драгана Мићаловић

Драгана Мићаловић је рођена 1991. у Лесковцу. Ћерка је српског глумца Драгана Мићаловића и Милице Весковић Мићаловић, која је по занимању фризерка. Има две старије сестре — Мирјану и Слободу, која је такође глумица. Као мала певала је у хору и с оцем одлазила у позориште.

Мићаловићева се први пут појавила у тинејџерској серији Приђи ближе, у којој је тумачила лик Јелене. Играла је у серији Непобедиво срце, рађеној по мотивима истоименог романа Мир-Јам. Ту је тумачила лик Анђе, гимназијалке која је заљубљена у Сташу (Љубомир Булајић), њеног школског друга и сина познатог банкара Алексе Новаковића. Глумила је у телевизијској емисији Ко је код Које, која је емитована на првом програму Радио-телевизије Србије. Играла је једну од главних улога у серији Звездара, тумачећи лик Дане, тинејџерке преокупиране собом и сопственом сликом у огледалу.Године 2015. појавила се у играном филму Марко Краљевић — Фантастична авантура, где је тумачила лик Верице.

У серији Santa Maria della Salute редитеља Здравка Шотре тумачила је епизодну улогу краљице Наталије Обреновић. Највећу популарност јој је донела улога у серији Синђелићи, која је рађена по узору на шпанску серију Серанови, где је тумачила лик Касије Тркуље. Мићаловићева је тумачила лик Дике у филму Врати се Зоне, наставку филма Зона Замфирова. Велики успех донела јој је улога у серији Истине и лажи.

Значајније су јој улоге у позоришним представама Брод плови за Београд, Самци и самице, Who cares, Кисеоник, Антисамитс и улога у мјузиклу Shaun the sheep. Марта 2017. одржана је премијера представе Кафана Балкан, у којој је Мићаловићева са Сашом Јоксимовићем играла главну улогу. Велику популарност ужива тренутно снимајући серију Игра судбине.

Прочитајте више
Можда вам се свиди...
Кликните за коментар

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више из Личност месеца

Врх