Connect with us

Успешна 2020.

Освојили смо

Успешна 2020.

Протекла година (2020) била је и више него успешна за основну школу „Јован Цвијић“ из Зубиног Потока.

У наставку вам доносимо нека од признања које су освојили ученици појединачно, али и сама школа.

 

Успех рукометне екипе

Школска мушка рукометна екипа ОШ,,Јован Цвијић” из Зубиног Потока пласирала се на републичко првенство које се одржало у Каратасу од 10. до 11. Маја 2021, победивши на окружном такмичењу екипу ОШ “Свети Сава” из Митровице. За нашу школу ово је велики успех, поручују из школе “Јован Цвијић”.

У претходних 15-ак година рукометна екипа ове школе стални је учесник републичког такмичења.

Велики број деце у претходних 30 година у основној сколи “Јован Цвијић” је прошло рукометну секцију. У претходних 20 година у рукометној секцији је било укупно 678 деце. Неки од њих су били и 3-4 године у секцији, затим наставили да се баве рукометом у РК “Мокра Гора” у млађим категоријама, а затим и у сениорској екипи. У складу са тим, ОШ “Јован Цвијић” има јако добру сарадњу са РК “Мокра Гора”, који је члан Супер лиге Србије.

Селектована школска екипа у основној чколи, генерација ‘97 и млађи, показала је квалитет, освојивши златну медаљу као средњошколска екипа на Олимпијади, која се одржала у Врању.

Школским усавршавањем деце, напредовао је и РК “Мокра Гора”, који је ушао у Супер лигу, са 95 одсто играча из Зубиног Потока. Тако је било ове године, а надамо се да ће тако бити и у наредном периоду.

Прочитајте више
Можда вам се свиди...
Кликните за коментар

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Више из Освојили смо

Врх