Connect with us

Милош Биковић

Личност месеца

Милош Биковић

Милош Биковић је филмски, позоришни и телевизијски глумац и продуцент. Рођен је 13. јануара 1988. године у Београду, где је и дипломирао на Факултету драмских уметности у класи Драгана Петровића Пелета. Течно говори српски, руски и енглески језик.

Остварио је бројне филмске и телевизијске улоге, а међу најзапаженијима су улога научника Михајла Петровића Аласа у остварењу Шешир професора Косте Вујића, улога Радомира Шапера у остварењу Бићемо прваци света, улога потпоручника Гарића у остварењу За краља и отаџбину… Популарност је стекао улогом Александра Тирнанића у филму и серији Монтевидео, Бог те видео! Такође, играо је и у бројним руским филмовима и тако успео да се представи руској публици и дође до огромне славе. Милош је једна од највећих младих глумачких звезда у тој држави.

Године 2018. одликован је Медаљом Пушкина коју додељује председник државе и то је руска државна награда. Биковић је заиграо у филму Сунчаница, који потписује Никита Михалков, један од највећих руских и, уопште, светских филмских аутора, а занимљивост је то што је Биковић сам послао писмо славном режисеру. Тако је добио једну од главних улога, што му је отворило врата за каријеру у Русији. Заиграо је у руским филмовима Лед, Слуга, Хотел Београд

Својим образовањем, културом, наступима у јавном животу и својом скромношћу без обзира на сву славу  и популарност коју има, Милош Биковић заслужује да буде прави узор свим младима!

 

Аутори текста Николина Зувић и Анастасија Влашковић

Прочитајте више
Можда вам се свиди...
Кликните за коментар

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више из Личност месеца

  • Личност месеца

    Драгана Мићаловић

    By

    Драгана Мићаловић је рођена 1991. у Лесковцу. Ћерка је српског глумца Драгана Мићаловића и Милице Весковић...

Врх